Ingredientai
Vištienos filė
450 g
Obuolių
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Manų kruopos
2 šaukštas
Karis
1 šaukštelis
Malti džiūvėsėliai
0.5 stiklinė
Jogurtas
150 g
Grietinės
150 g
Garstyčių
0.5 šaukštelis
Citrinos
1 šaukštas
Citrinų sultys
40 ml
Kapotų svogūno laiškų
1 sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vištienos filė, obuolius ir svogūną supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu.
Suberkite į vištienos faršą manų kruopas, druską, pipirus ir karį. Išmaišykite. Pastatykite 1 – 2 valandoms į šaldytuvą.
Suformuokite iš faršo kotletus (jei norite, galite įberti į faršą ir cinamono), apvoliokite sėlenų arba džiūvėsėlių masėje su prieskoniais.
Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 10 – 12 min. Patiekite su padažu.
Padažui žalumynus sutrinkite, supilkite jogurtą, grietinę, garstyčias, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Įberkite, druskos, pipirų, išmaišykite.