Ingredientai
Obuolių
800 g
Cukraus
450 g
Obuolių acto
400 ml
Citrinų sultys
3 šaukštas
Česnako
10 skiltelė
Imbieras
50 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
1.5 šaukštelis
Džiovintos saldžiosios paprikos
1 šaukštelis
Razinos
200 g
Garstyčių miltelių
2 šaukštelis
Gaminimo eiga
Actą ir cukrų supilam į nedidelį storadugnį puodą ir užverdam. Kaitinam ant nedidelės ugnies dešimt minučių. Būtinai atidarom langą, nes kvėpuot acto garais nėra baisiai smagu anei sveika.
Per tą laiką nulupam ir nedideliais kubeliais (maždaug centimetro ilgio kraštinėmis) supjaustom obuolius. Apšlakstom juos citrinos sultim. Česnaką išspaudžiam česnakų spaudykle arba labai smulkiai sukapojam. Imbiero šaknį nulupam ir sutarkuojam.
Į dešimt minučių paburbuliavusį actą su cukrumi sudedam visus likusius ingredientus, užverdam ir kaitinam 45-50 minučių, t.y., kol obuoliai suminkštėja, o masė sutirštėja. Supilstom į sterilizuotus stiklainėlius, stipriai užsukam ir leidžiam pamažėl atvėst. Laikom šaltoj ir vėsioj vietoj iki 3-4 mėnesių.