Ingredientai
Miltų
3 stiklinė
Pienas
0.75 stiklinė
Sviestas
6 šaukštas
Mielės
6 šaukštelis
Kiaušiniai
2 vnt.
Tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis
Aguonos
2 stiklinė
Pienas
2.5 stiklinė
Medus
4 šaukštas
Razinos
3 šaukštas
Tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis
Porcijos: 20
Puikus gardėsis šventėms.
Gaminimo eiga
Ištirpinkite mieles 0,25 stiklinės šilto pieno ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Persijokite miltus, viduryje padarykite duobutę ir supilkite mieles. Supilkite likusį pieną, suberkite cukrų, sudėkite trynius, citrinos žievelę, 4 šaukštus lydyto sviesto ir druskos. Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje patalpoje pastovėti 1 – 1,5 valandos.
Aguonas užpilkite pienu, įberkite šaukštą cukraus ir ant nekaitrios orkaitės virinkite 10 min.
Nupilkite pieną. Aguonas sumaišykite su tarkuota citrinos žievele, razinomis, likusiu cukrumi ir cinamonu.
Grietinėlę sumaišykite su medumi, supilkite į aguonų masę ir išmaišykite.