Ingredientai
Miltų
2 stiklinės
Kepimo milteliai
2.5 šaukštelis
Prieskoniai meduoliams
1.5 šaukštas
Rudasis cukrus
0.5 stiklinės
Sviestas
100 g
Pienas
4 šaukštelis
Tradiciškai šie imbieriniai sausainukai patiekiami su kakava.
Gaminimo eiga
1. Dideliame dubenyje persijokite 2 stiklines miltų. Įberkite 2/3 stiklinės rudojo cukraus. Taip pat suberkite prieskonių mišinį ir druską. Išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir 4 šaukštelius pieno. Užminkykite tešlą. Jei ji per kieta, įpilkite daugiau pieno, kol tešla taps elastinga.
2. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir šiek tiek juos suplokite. Kepkite iki 160 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min.
3. Sausainiai skanūs ir taip, tačiau galima juos apipilti ištirpintu šokoladu ir palaukti, kol šokoladas sustings.