Porcijos: 4

Mielinius blynus valgome nedažnai, o kai ruošiame, stengiamės juos pagaminti kuo palankesnius sveikatai. Todėl į tešlą įdedame tarkuotų morkų. Bus tikrai skanu! Mielinius blynus valgykite su grietine ar mėgiamu pagardu.

Gaminimo eiga

* Miltus persijokite, sumaišykite su cukrumi ir druska bei sausomis mielėmis. Į šiltą vandenį nuolat maišant supilkite miltų masę. Tešlą uždenkite servetėle ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų (apie 1 val.)

* Morką nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Kai tešla pakils, įmaišykite sutarkuotas morkas.

* Keptuvę įkaitinkite, įpilkite aliejaus ir šaukštu dėkite tešlą. Blynus apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kol įgaus šviesiai rusvą spalvą. Iškepusius blynus sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.

* Iškepusius blynus galima pabarstyti cukraus pudra arba cukrumi.

* Patarimas:

Mieles galite naudoti ir šviežias. Tuomet jas reikės sutrinti su šaukštu cukraus ir dviem šaukštais pieno.