Ingredientai
Sausainių
600 g
Sviestas
300 g
Šokoladas papuošimui
200 g
Pienas
200 ml
Cukraus
1 stiklinė
Šokoladinės kakavos
1 šaukštas
Šokoladinės kakavos
1 šaukštas
Migdolų
1 stiklinė
Graikiniai riešutai
1 stiklinė
Romas
2 šaukštas
Porcijos: 30
Gaminimo eiga
Pieną supilkite į puodą, supilkite ten cukrų ir kakavos miltelius. Puodą pastatykite ant viryklės ir leiskite užvirti. Tuomet sudėkite sviestą ir gabalėliais sulaužytą šokoladą, maišykite, kol masė taps vientisa. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite truputį atvėsti.
Sausainius sulaužykite gabalėliais ir kartu su riešutais sumalkite mėsmale. Į šokolado masę supilkite romą. Tuomet į sausainių masę pilkite šokoladą, gerai išmaišykite. Palikite maždaug 20 minučių.
Iš paruoštos masės formuokite kamuoliukus, užmaukite juos ant pagaliukų ir padėkite šaltai valandai. Paskui apliekite oranžinės spalvos glaistu. Toliau dekoruokite kaip norisi.