Gaminimo eiga

Mieles užpilkite 3 šaukštais šilto pieno, palikite pastovėti 10 min.

Giliame dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi ir žiupsneliu druskos, supilkite piene ištirpintas mieles, išmaišykite iki vientisos masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą, supilkite pieną. Tešla turi būti vientisa, lengvai atlipti nuo rankų.

Indą su tešla užklokite rankšluosčiu ir 2 val. palikite šiltoje vietoje, kur nėra skersvėjo. Tešla turi dvigubai iškilti.

Kepimo formą su skyle per vidurį ištepkite sviestu.

Pasigaminkite sirupą. Į puodą su storu dugnu suberkite cukrų, supilkite vandenį. Perpjaukite vanilės ankštį, turinį suberkite į puodą, ankštį taip pat įdėkite į puodą.

Apelsiną nulupkite, išspauskite sultis, supilkite į puodą su cukrumi. Suberkite cinamoną, kardamoną, užvirinkite, tada sumažinkite liepsną ir kaitinkite 30 min.

Sirupą nukaiskite, palikite atvėsti. Paskui supilkite romą ir palikite stovėti.

Tešlą sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Tada apdenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 45 min. pastovėti šiltoje vietoje.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepkite keksą 20 – 25 min., paskui palikite atvėsti. Supilkite sirupą į gilų dubenį, įdėkite į jį kepinį, apliekite sirupu ir palikite pastovėti, kad prisigertų sirupo.