Ingredientai
Ruginiai miltai
60 g
Kvietiniai miltai
70 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 žiupsnelis
Kiaušiniai
2 vnt.
Cukraus
1 šaukštelis
Aliejaus
8 šaukštelis
Rauginti kopūstai ((galima dėti daugiau ar mažiau, priklausomai kokio tirštumo sriubos norite)
600 g
Mėlynių džemas
150 g
Baltas saldus vynas
4 šaukštas
Razinos
100 g
Porcijos: 4
Originalaus skonio lietiniai.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. Supilkite pieną, suberkite miltus ir gerai išmaišykite iki vienalytės masės. Palikite, kad pabrinktų.
Baltą vyną supilkite į puodą ir pakaitinkite, sudėkite marmeladą ir razinas, gerai išmaišykite. Sudėkite raugintus kopūstus ir dar pakaitinkite, bet neužvirkite.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus, supilkite 1/8 tešlos ir kepkite blyną, kol jo kraštai apskrus, tada apverskite. Iškeptus lietinius dėkite į vieną ant kito į pašildytą lėkštę, uždenkite ir laikykite šiltai, kol įdaras bus paruoštas.
Kopūstus dėkite ant lietinių, susukite, pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu ir patiekite.