Ingredientai
Vandens
3 l
Daržovių mišinys
200 g
Lauro lapai
1 vnt.
Krienai
150 g
Sviestas
2 šaukštas
Miltų
3 šaukštas
Grietinės
1 stiklinė
Sultinys
1 stiklinė
Kiaušiniai
4 vnt.
Gaminimo eiga
Prieskonines daržoves nuvalykite, smulkiai supjaustykite, užpilkite vandeniu, sudėkite prieskonius bei druską ir išvirkite stiprų sultinį.
Karpį nuskuskite, išvalykite ir dėkite į puodą ant grotelių, užpilkite nukoštu sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Paskui palikite atvėsti tame pačiame sultinyje.
Krienus nuskuskite ir sutarkuokite, apšlakstykite actu, kad nepajuostų.
Keptuvėje svieste pakepinkite miltus, įpilkite truputį šalto daržovių sultinio, sudėkite krienus, pagardinkite druska, cukrumi ir actu pagal skonį.
Padažui užvirus, nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinę ir suberkite smulkiai supjaustytus virtus kiaušinius.
Patiekiant žuvį dėkite į lėkštę ir užpilkite šaltu. Papuoškite žalumynais.