Sufle tai – kremas, išmaišytas su kiaušinio baltymais ir iškeptas. Nepaprastai lengvas ir labai įspūdingas desertas. Gerai paruoštas sufle, atėjęs iki jūsų dar nesuglebęs yra tikras malonumas.

Gaminimo eiga

Nesibaiminkite, kad šis desertas - kulinarinio diplomo reikalaujantis dalykas.

„Mano septynerių metų duktė gali iškepti sufle, o aš per vieną iš kulinarijos mokyklos egzaminų kaip reikiant drebėjau ar pavyks jį iškepti taip kaip reikia, ar vis dėlto ne“, - sako Beata Nicholson, kartu su „Chocolate Naive“ sukūrusi specialų suflė receptą 1000receptų.lt skaitytojams.

Yra daug sufle lydinčių taisyklių, bet šis receptas tikrai visiems ranka pasiekiamas ir dėl to ne mažiau ypatingas. Tai - sufle užuomina. Kitaip tariant, ištirpdytas šokoladas, permaišytas su brendyje išmirkytomis slyvomis ir pastiprintas aitriaisiais pipirais, kad išjudintų visus jūsų skonio receptorius. Tegul negalvoja, kad jie čia pamiegoti susirinko.

Iš vakaro užpilame džiovintas slyvas konjaku ar brendžiu ir leidžiame joms gerai įmirkti.

Kai slyvos jau išmirkę, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kartu įkaitinkime ir skardą, kurioje vėliau rikiuosime kepimo indelius su suflė.

Indelius ištepame sviestu ir ant dugno įberiame šiek tiek cukraus, kad jis lengvai prikibtų prie formelės sienelių.

Smulkiai supjaustome išmirkytas džiovintas slyvas.

Šokolado drožles ištirpdome dubenyje, įstatytame į verdantį vandenį. Galite naudoti ir vienos rūšies šokolado drožles.

Į lydytą šokoladą įmaišome džiovintų slyvų gabalėlius, žiupsnelį druskos ir aitriųjų paprikų.

Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi.

Kitame dubenyje iki purumo išplakame baltymus.

Į trynių plakinį supilame lydytą šokoladą su slyvomis ir prieskoniais, baltymus ir viską atsargiai išmaišome mentele ar šaukštu.

Šaukštu paskirstome šokoladinę masę į kepimo formeles ir šauname į įkaitintą orkaitę 10–15 minučių.