Ingredientai
Kalakutienos filė
400 g
Ievagrybių
300 g
Aliejaus
4 šaukštas
Miltų
1 šaukštas
Sviestas
1 šaukštas
Sultinys
50 ml
Baltas sausas vynas
100 ml
Kiaušiniai
2 vnt.
Citrinų sultys
2 šaukštas
Porcijos: 2
Keturios porcijos. Paruošimui prireiks maždaug valandos.
Gaminimo eiga
Supjaustykite kalakuto filė į keturias dalis, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių, kol ji gražiai apskrus.
Pasiruoškite padažą. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, jame išmaišykite miltus. Supilkite vyną, sultinį ir grietinėlę. Virkite padažą vandens vonelėje 10-15 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir maišydami supilkite išplaktus trynius bei citrinų sultis.
Kalakutieną išdėliokite kepimo formoje. Ant jos sudėkite kubeliais supjaustytus pievagrybius. Viską užpilkite padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Uždenkite patiekalą aliuminio folija. Kepkite 180 laipsnių karščio temperatūroje penkiolika minučių, tada nuimkite foliją ir dar pakepkite dešimt minučių.