Ingredientai
Gaminimo eiga
Per ilgą kulinarinę istoriją blynai įsitvirtino skirtingų tautų virtuvėse ir atsirado įvairiausių receptų: blynai patiekiami su skirtingais priedais - mėsa, daržovėmis, sūriu bei padažais.
Blynai taip pat gali būti puikus desertas – užtenka juos pagardinti uogiene, kitais saldžiais pagardais ar vaisiais. Prancūzai sočius pietus mėgsta pabaigti lietiniais pašlakstytais populiariuoju Grand Marnier likeriu.
Tradiciškai šie blynai yra gardinami grietinės padažu, bet aš norėčiau vietoj klasikinio varianto pagaminti padažą su maskarponės sūriu ir rūkyta lašiša. Beje, šiuos blynelius galima derinti ir su saldžiais pagardais – tereikia dėti mažiau druskos, ir, žinoma, nenaudoti žuvies buljono.
Elektriniu plaktuvu iki putų suplakite kiaušinius su cukrumi ir 1 mažu šaukšteliu druskos. Į suplaktą masę suberkite sausas mieles, kvietinius miltus, supilkite saulėgrąžų aliejų, šiltą pieną, žuvies sultinį ir viską vėl gerai išplakite.
Blynus kepkite keptuvėje, pašlakstytoje saulėgrąžų aliejumi. Blynelių dydį formuokite pagal save. Kepti reikėtų vos 1-2 min. kiekvieną pusę – kol gražiai apskrus.