Ingredientai
Kiaušiniai
2 vnt.
Šviežių čiobrelių
1 šakelė
Artišokų
200 g
Didesnių svogūnų
70 g
Sviestas
50 g
Saldžiosios paprikos
1 vnt.
Porcijos: 1
Gaminimo eiga
Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite daržoves. Jas apkepkite svieste, pirmiausia dėkite svogūnų „Šarlotė“, tada čiobrelius, o po kelių minučių artišokus. Dar po 10 minučių kepimo dėkite grietinėlę. Uždenkite dangčiu ir dar 20 minučių palikite ant silpnos ugnies.
Kai daržovės suminkštės, sutrinkite jas smulkintuvu iki piure konsistencijos. Tada į sviestą įdėkite carom sėklas ir jame iš abiejų pusių apkepkite lašišą. Ant lašišos viršaus dėkite suplaktų kiaušinių baltymų putą, druską, šiek tiek carom sėklų ir užkepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4 minutes, kol pasirodys graži aukso spalva.
Patiekdami į lėkštės vidurį dėkite daržovių piurė, o ant jo užkeptą lašišą.