Ingredientai
Gaminimo eiga
Tačiau kalbant apie kulinariją, visų pirma reikia prisiminti prancūzus, didžiuosius sviesto, česnakų ir svogūnų mylėtojus. Jie turi daugybę nuostabių receptų su šiais produktais. Šiandien gaminsime vieną iš jų – seną autentišką česnakinę duonos sriubą.
Pastaba: vietoj prancūziškos duonos su saulėje džiovintais pomidorais galite naudoti prancūzišką batoną ir kelis saulėje džiovintus pomidorus
Smulkiais gabalėliais supjaustykite prancūzišką duoną (su plutele). Galite naudoti ir prancūzišką batoną ir atskirai džiovintus pomidorus.
Nedideliais gabalėliais supjaustykite oranžinę papriką. Alyvuoges perpjaukite pusiau.
Supjaustytus duonos gabalėlius tolygiai išdėliokite ant skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 15-20 min. 180 laipsnių karščio, kad duona išdžiūtų.
Labai plonai supjaustykite česnako skilteles ir apkepinkite juos aliejuje (gilesniame puode) ant labai mažos kaitros (kad vos keptų). Labai svarbu česnakų neperkaitinti. Jie turi labai lėtai kepti, kad aliejus pasiimtų visą jų aromatą.
Kai česnakai pradės geltonuoti, supilkite raudonos paprikos miltelius, sumaišykite ir sudėkite visus duonos džiūvėsėlius. Viską gerai sumaišykite ir šiek tiek pakaitinkite, kad duona sugertų visą česnako aromatą.
Po to supilkite supjaustytas oranžines paprikas, alyvuoges, vandenį ir sultinį. Sumaišykite ir kaitinkite toliau, kad užvirtų. Kai užvirs, sudėkite kajeno pipirus, maltus juoduosius pipirus ir druską. Pavirkite apie 5 minutes.
Pabaigoje įmaišykite smulkiai supjaustytus petražolių lapelius ir įmuškite kiaušinius. Uždenkite puodą dangčiu ir pavirkite dar kelias minutes, kad išvirtų kiaušinio baltymas. Ilgai nekaitinkite – trynys turi likti skystas!
Skanaus!