Ingredientai
Miltų
500 g
Sausos mielės
1 šaukštas
Cinamono
1 šaukštelis
Cukraus pudra
25 g
Vandens
500 ml
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Citrinų sultys
0.5 vnt.
Obuolių
1 vnt.
Razinos
100 g
Džiovintos spanguolės
100 g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Į dubenį suberkite miltus, sausas mieles, cinamoną, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
Pamažu pilkite šiltą vandenį ir nuolat maišykite. Gerai išmaišius dubenį uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite valandai, kol tešlos padvigubės.
Į tešlą įmaišykite druską, razinas, citrinų sultis, mažais gabalėliais pjaustytus obuolius ir džiovintas spanguoles. Vėl palikite 15 minučių.
Nedidelį puodą iki pusės pripildykite augalinio aliejaus ir įkaitinkite iki 180 laipsnių Celsijaus.
Tešlą kabinkite šaukštu ir atsargiai kiškite į verdantį aliejų. spurgas kepkite apie 4 ar 5 minutes kol gražiai apskrus.
Iškepusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio. Apibarstykite cukraus pudra.