Saldi šilta pagunda vėsų žiemos vakarą.

Gaminimo eiga

Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti dalį cukraus, pamaišyti ir palikti apie 15 minučių, kol pradės „gyventi“.

Supilti dalį miltų, išmaišyti, viršų pabarstyti miltais ir palikti, kol padvigubės. Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir su žiupsneliu druskos, supilti į tešlą. Pilti sviestą, berti dar miltų, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

Paminkyti, jei trūksta, pridėti miltų, kad tešla neliptų prie rankų. Tešlą palikti šiltai 1 val. pakilti.

Gabalą tešlos iškočioti. Patepti tirpintu sviestu, pabarstyti cukrumi, cinamonu, aguonomis. Susukti, kaip vyniotinį, supjaustyti ir sukti bandeles. Patepti kiaušinio tryniu.

Leisti truputuką pakilti ( apie 15 min) ir kepti 180C temp. apie 20 minučių.

Aguonų masei: aguonas nuplikyti, įberti cukraus ir įdėti kiaušinio baltymą. Gerai išsukti.