Ingredientai
Beigeliai, dar kitaip vadinami didriestainiais, labai populiarūs Amerikoje, tačiau jie kilę iš Rytų Europos. Čia juos tradiciškai kepdavo žydai ir būdavo itin populiarūs įvairiose mugėse. Beigelius galima pasigaminti ir patiems – jie puikiai tiks pusryčiams.
Gaminimo eiga
* Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.
* Įpilkite sumaišytą aliejų ir neilgai plaktą kiaušinį. Gerai išmaišykite.
* Į tešlą po truputį pilkite šilto vandens (jis turėtų būti ne vėsesnis kaip 40 laipsnių) ir minkykite. Tešla neturi būti per skysta.
* Minkykite, kol taps švelni, šiek tiek žvilgi ir elastinga.
* Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, aptepkite jį šlakeliu aliejaus ir palikite dubenyje apdengtą rankšluosčiu porai valandų.
* Iškilusią tešlą dar šiek tiek paminkykite ir formuokite riestainius.
* Didžiausiame puode užvirkite vandens ir į verdantį vandenį dėkite po kelis didriestainius. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau didriestainių tilps vienu kartu, tačiau jų neturėtų būti daugiau nei keturi. Beigelius apvirkite po porą minučių.
* Apvirtus beigelius dėkite ant rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.
* Aptepkite kiaušinio baltymu ir galite apibarstyti aguonomis arba sezamo sėklomis.
* Beigelius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiškite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.