Ingredientai
Vištienos faršas
1 kg
Pienas
0.5 puodelis
Kietasis sūris
100 g
Batonas
6 riekelė
Česnako
1 skiltelė
Kiaušinių tryniai
3 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Majonezo
1 šaukštelis
Porcijos: 8
Už receptą dėkojame skaitytojai Rimai.
Gaminimo eiga
Batono riekeles užpilkite pienu ir palikite mirkti.
Svogūną stambiai supjaustykite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
Išspauskite česnako skiltelę.
Kiaušinių trynius gerai išplakite. Plakant suberkite druską ir pipirus.
Sudėkite į dubenį vištienos faršą, svogūną, česnako skiltelę, plaktus kiaušinių trynius, šaukštelį majonezo, pusę sutarkuoto sūrio kiekio ir gerai išminkykite.
Sudėkite susmulkintas pistacijas ir gerai išminkykite.
Mėsą sukrėskite į kepimo formą ir išlyginkite. Ant viršaus užbarstykite likusią dalį tarkuoto sūrio. (Kad lengviau būtų išimti, kepimo formą galite ištepti aliejumi.)
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie vieną valandą ir dešimt minučių.