Gaminimo eiga

Pomidorams nulupkite žieveles (nuplikykite karštu vandeniu - lupti bus lengviau) ir smulkiai supjaustykite.

Įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies plačioje keptuvėje.

Sudėkite svogūnus ir kepkite apie 3 minutes, retkarčiais juos pamaišydami, kol svogūnai pasidarys permatomi.

Sudėkite česnakus ir nuolat maišydami pakepkite dar apie minutę.

Sudėkite pomidorus, actą, druską, juoduosius, kvapniuosius ir Kajeno pipirus bei imbierą ir kepkite, kol pomidorų gabaliukai susmegs (apie 20 minučių).

Sutrinkite viską trintuvu iki vienalytės masės ir pertrinkite ją per tankų sietelį.

Įmaišykite rudąjį cukrų ir melasą, grąžinkite tyrę ant ugnies ir dažnai pamaišydami virkite ant vidutinės ugnies apie 15-30 papildomų minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

Leiskite pomidorų padažui atvėsti iki kambario temperatūros, kad jis dar šiek tiek sutirštėtų, tada supilstykite į stiklainius su stipriai užsukamais dangteliais.

Šaldytuve galėsite laikyti jį iki 2 savaičių.