Ingredientai
Didesnių svogūnų
4 vnt.
Česnako
3 skiltelė
Šviežių čiobrelių
1 šaukštelis
Baltojo vyno actas
500 ml
Baltas vynas arba vanduo
500 ml
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštas
Cukraus
1 šaukštas
Kvapieji pipirai
5 vnt.
Bazilikai (žali)
1 šaukštelis
Vandens
1 l
Gaminimo eiga
Pomidorus nuplaukite.
Svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnako skilteles perpjaukite per pusę.
Pomidorus ir svogunus sudėkite sluoksniais į paruoštus stiklainius.
Į puodą supilkite vandenį, vyną, actą, suberkite druską, cukrų, sudėkite visus prieskonius ir česnakus. Marinatą virkite apie 15 minučių.
Verdančiu marinatu užpilkite pomidorus, sandariai uždarykite ir apverskite kol atvės.