Ingredientai
Burokėliai (marinuoti)
300 g
Bulvių
400 g
Džiovintų uogų ir vaisių
100 g
Cukraus
3 šaukštelis
Acto
3 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštelis
Kiaušiniai
1 vnt.
Grietinės
4 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Džiovintus vaisius užpilkite vandeniu, įpilkite cukraus ir užvirkite. Virkite kelias minutes.
Nuluptus ir sutarkuotus burokėlius užpilkite karštu vandeniu, įpilkite acto, įberkite druskos ir virkite kol suminkštės.
Virtų burokėlių nenukoškite, bet supilkite virtus vaisius su skysčiu, sudėkite smulkiai supjaustytas bulves ir virkite dar apie 20 minučių.
Sriubą patiekite atvėsintą. Patiekiant įdėkite smulkiai pjaustyto virto kiaušinio ir grietinės.