Ingredientai
Lazanija (lakštai)
400 g
Sviestas
50 g
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Salierų stiebai
1 vnt.
Baltas sausas vynas
100 ml
Bazilikai (žali)
1 šaukštelis
Parmezano sūris
50 g
Sviestas
50 g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite susmulkintą svogūną, morką, salierą ir rūkytą šoninę, pakaitinkite 5 minutes.
Sudėkite maltą mėsą ir pakepinkite dar 5 minutes. Tada sudėkite pomidorus, bazilikus ir supilkite vyną. Uždenkite ir troškinkite 1 valandą.
Lazanijos lakštus 4 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
Nusunkite ir išdėliokite ant kepimo popieriaus.
Sviestu išteptoje kepimo formoje dėkite pirmą lakštų sluoksnį, juos ištepkite troškinta mase, užbarstykite sūrio ir uždenkite lakštais.
Dėkite dar vieną tokį sluoksnį. Ant viršaus pabarstykite sūrio ir išdėliokite sviesto gabaliukus.
Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.