Ingredientai

Mėgstamo džemo 1 stiklinė
Miltų 5 šaukštas
Cukraus 10 šaukštas
Krakmolas 0.5 šaukštas
Vanilinio cukraus 2 šaukštelis
Pienas 1.5 stiklinė
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Visų pirma pagaminamas kremas, nes jam ataušti reikia bent pusės arba visos valandos.

Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir kruopščiai sumaišyti su miltų bei krakmolo maišiniu.

Supilti į didesnį puodą storu dugnu. Kitame puode pakaitinti pieną beveik iki virimo (neužvirinti!).

Karštą pieną plona srovele supilti į išplaktų kiaušinių masę. Kaitinti ant silpnos ugnies ir nuolat maišyti, kol kremas taps tirštas kaip grietinė.

Nukelti nuo viryklės, įmaišyti vanilinį cukrų ir palikti aušti.

Tuo pat metu padalyti tešlą į penkias dalis ir visas jas gana plonai iškočioti.

Visus 5 papločius kepti atskirai 225 laipsnių orkaitėje po 5–7 minutes (kol švelniai paruduos). Vienas paplotis bus skirtas trupiniams.

Padėti ant padėklo pirmą paplotį ir užtepti ant jo 3 mm storio kremo sluoksnį.

Ant vieno papločio galima užtepti džemo.

Tęsti toliau ir pagaliau iš kremo bei trupinių padaryti ketvirtą, viršutinį, sluoksnį.

Ranka lengvai apspausti trupinius.

Įdėti tortą į šaldytuvą. Jį galima pagaminti anksti rytą ir valgyti, tarkim, vakare.