Ingredientai
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Pienas
1 puodelis
Baltojo vyno actas
1 šaukštas
Grietinės
0.5 puodelis
Miltų
1 puodelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštas
Česnako miltelių
1 šaukštelis
Majonezo
5 šaukštas
Pomidorų padažo
2 šaukštas
Aitriosios paprikos milteliai
0.5 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite iki 1 cm storio griežinėliais. Griežinėlius išskirstykite į žiedelius.
2. Dubenyje išpalkite pieną su actu ir grietine.
3. Kitame dubenyje gerai išmaišykite miltus, druską, pipirus ir česnako miltelius.
4. Svogūno žiedus apvoliokite pieno ir grietinės padaže (ištraukti naudokite šakutę), miltų mišinyje vėl grietinės ir vėl miltų.
5. Virkite po kelis žiedus įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
6. Iškeptus žiedus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingus riebalus.
7. Padažą paruoškite sumaišius visus padažo ingredientus.