Ingredientai

Bulvių 6 vnt.
Sviestas 4 šaukštas
Česnako miltelių 1 šaukštelis
Parmezano sūris 3 šaukštas
Provanso žolelės 2 šaukštelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Jei bulvės šviežios, tik gerai nuplaukite. Jei odelė jau gana stora, nulupkite.

Bulves perpjaukite išilgai per pusę.

Sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir išmaišykite, kad pasiskirstytų tolygiai.

Sviestą išlydykite ir supilkite į keramikinę ar stiklinę kepimo formą. Tolygiai paskirstykite.

Ant sviesto tolygiai pabarstykite smulkiai tarkuoto parmezano sūrio, česnako miltelių.

Sudėkite bulves pjūviu į apačią viena šalia kitos.

Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

Iškepus palaukite 5-7 minutes ir tik tada išimkite bulves iš kepimo indo.