Ingredientai
Bulvių
1 kg
Pienas
1 stiklinė
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Ievagrybių
12 vnt.
Sviestas
2 šaukštas
Kalakutienos filė
200 g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Bulves nulupkite, sutarkuokite ir sukrėskite į kiaurasamtį, pamaigykite, kad nubėgtų skystis.
Pieną pakaitinkite iki virimo ir užplikykite bulvių tarkius, gerai išmaišykite.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste su smulkiai pjaustytais pievagrybiais ir sukrėskite į tarkius.
Ten pat sudėkite smulkiai supjaustytą kalakutieną, pagardintą druska ir pipirais.
Išmaišykite.
Dėkite į aliejumi išteptą skardą, viršų taip pat patepkite aliejumi - bus gardesnė plutelė.
Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą.