Ingredientai
Maltos vištienos
1 kg
Citrinos
1 vnt.
Apelsinai
2 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Rudasis cukrus
2 šaukštelis
Garstyčių
1 šaukštas
Baltas sausas vynas
150 ml
Alyvuogių aliejus
4 šaukštas
Salierų stiebai
1 vnt.
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Nutarkuokite žieveles nuo citrinos ir apelsinų. Išspauskite sultis.
2. Sultis ir žieveles sumaišykite su garstyčiomis, cukrumi, baltu vynu, aliejumi, druska ir smulkiai pjaustytais salierų gabaliukais.
3. Marinatu užpilkite vištieną ir išmaišykite.
4. Uždenkite maistine plėvele ir palikita marinuotis šaldytuve per naktį.
5. Vištieną sudėkite į kepimo skardą ir apliekite marinatu.
6. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.