Ingredientai
Gaminimo eiga
Šie šašlykai ypatingi tuo, kad yra kepami namuose, o jų skonis prilygsta iškeptiems gamtoje. Visa gudrybė – tinkamai marinuota mėsa bei 3 litrų stiklainis.
Labiausiai tinka šiems šašlykams kiaulienos antrekotas.
Gaminimas:
Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Įberkite druskos, pipirų, šašlykų prieskonių, supilkite citrinos sultis.
Svogūnus supjaustykite griežinėliais, suberkite į mėsą, įpilkite vandens.
Palikite marinuotis 30 minučių.
Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.
Suverkite ant pagaliukų mėsą, kaitaliodami su šonine ir svogūnais.
Ant stiklainio dugno sudedame likusius svogūnus, į kiekvieną stiklainį sudedame po 4-5 medinius šašlykų iešmelius.
Svarbu! Stiklainio išorė turi būti sausa.
Stiklainius sudedame į šaltą orkaitę (kad stiklainiai nesuskiltų). Įjungiame 180-200 laipsnių orkaitę, kepame 60-80 minučių.
Išjungiame orkaitę, palaukiame 5 minutes.
Atsargiai (jokiu būdu ne staigiai) atidarome orkaitės dureles, kad nuo temperatūrų skirtumo stiklainiai neskiltų.
Štai ir galime pasivaišinti nuostabiai skaniais šašlykais!