Visų mūsų taip mėgstamus šašlykus galima pasigaminti namų sąlygomis. Įdomus receptas ir skanus galutinis rezultatas.

Gaminimo eiga

Šie šašlykai ypatingi tuo, kad yra kepami namuose, o jų skonis prilygsta iškeptiems gamtoje. Visa gudrybė – tinkamai marinuota mėsa bei 3 litrų stiklainis.

Labiausiai tinka šiems šašlykams kiaulienos antrekotas.

Gaminimas:

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Įberkite druskos, pipirų, šašlykų prieskonių, supilkite citrinos sultis.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais, suberkite į mėsą, įpilkite vandens.

Palikite marinuotis 30 minučių.

Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.

Suverkite ant pagaliukų mėsą, kaitaliodami su šonine ir svogūnais.

Ant stiklainio dugno sudedame likusius svogūnus, į kiekvieną stiklainį sudedame po 4-5 medinius šašlykų iešmelius.

Svarbu! Stiklainio išorė turi būti sausa.

Stiklainius sudedame į šaltą orkaitę (kad stiklainiai nesuskiltų). Įjungiame 180-200 laipsnių orkaitę, kepame 60-80 minučių.

Išjungiame orkaitę, palaukiame 5 minutes.

Atsargiai (jokiu būdu ne staigiai) atidarome orkaitės dureles, kad nuo temperatūrų skirtumo stiklainiai neskiltų.

Štai ir galime pasivaišinti nuostabiai skaniais šašlykais!