Ingredientai
Susmulkinto šviežio kopūsto
8 vnt.
Grikiai
10 šaukštas
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Salierų šakniavaisiai
0.25 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Kopūsto lapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite užpiltus kelias minutes, kad suminkštėtų.
3. Morkas sutarkuokite smulkesne burokine tarka ir apkepkite svieste su smulkiai pjaustytais svogūnais, išspaustais česnakais ir saliero šaknimi. Kepkite, kol svogūnai gražiai pagels.
4. Sumaišykite apkeptas daržoves su grikiais, pagardinkite druska, pipirais, muskatu, čiobreliais.
5. Suvyniokite pakepintas daržovės su grikiais į kopūstų lapus , t.y. padarykite balandelius, sudėkite į didelį puodą.
6. Ant viršaus užpilkite smulkintų konservuotų pomidorų.
7. Troškinkite uždengus dangtį apie 20 minučių.