Ingredientai
Vištienos sparneliai
1 kg
Saulėgrąžų aliejaus
200 ml
Česnako
3 skiltelė
Citrinos
2 vnt.
Medus
100 ml
Čili pipirai
1 vnt.
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Nuplaukite ir nusausinkite sparnelius, nupjaukite šoninį sąnarį, likusius du perpjaukite perpus, sudėkite į dubenį. Įtrinkite susmulkintais česnakais ir aitriųjų paprikų milteliais.
Dubenyje sumaišykite 2 citrinų sultis ir tarkuotą žievelę, 1/2 puodelio smulkintų žalumynų (petražolių, raudonėlių, čiobrelių), 1/2 puodelio medaus ir du šaukštelius smulkiai supjaustytos vidutinio aštrumo raudonosios paprikos. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sparnelius apliekite pasigamintu padažu ir kepkite, pavartydami iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Prie sparnelių patiekite juostelėmis supjaustytų agurkų arba pomidorų – juos perpjaukite pusiau ir per vidurį įlašinkite žolelių padažo.