Ingredientai
Manų kruopos
150 g
Varškė
250 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Cukraus
3 šaukštas
Vanilinio cukraus
2 šaukštelis
Džiovintų uogų ir vaisių
150 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, suberti manų kruopas, supilti pieną ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų.
2. Džiovintus vaisius nuplauti ir supjaustyti.
3. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Į manų kruopų masę sudėti varškę, supjaustytus vaisius ir gerai išmaišyti. Tuomet atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
4. Paruoštą masę sudėti į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių.
5. Rekomenduojama patiekti su uogiene, grietine ar kitais mėgstamais pagardais.
Skanaus!