Ingredientai
Burokėliai (marinuoti)
4 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Česnako
4 skiltelė
Imbieras
1 gabaliukas
Daržovių sultinio
500 ml
Kokosų pienas
250 ml
Kuminai
1 šaukštas
Žaliosios citrinos
0.5 vnt.
Porcijos: 4
Sekmadienį Julijos Janus naujai įrengtų namų virtuvėje susirinko garsiausios maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės – Renata Ničajienė, Nida Degutienė bei visa tinklaraščio „Miško žvėrys“ kūrėjų komanda – Lina, Asta ir Julė. Artėjant didžiosioms metų šventėms nuolat naujų iššūkių bei kūrybinių impulsų ieškanti Julija Janus maisto tinklaraštininkes pakvietė naujam iššūkiui – sukurti po patiekalą iš burokėlių taip, kad patiekalas vizualiai derėtų su šilkine suknele iš Kalėdinės „Julia Janus“ kolekcijos. Burokėlius dizainerė pasirinko sąmoningai, nes tai – sezoninė, viena populiariausių daržovių, puikiai tinkanti šventiniam stalui. Renatos Ničajienės (www.sezoninevirtuve.lt/) receptas:
Gaminimo eiga
1. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kokosų aliejaus ir pakepinkite supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką, smulkintą imbierą, juos pagardinkite druska, pipirais, kuminu. Ten pat suberkite pjaustytus burokėlius ir maišydami viską pakepkite.
2. Į puodą supilkite sultinį ir virkite apie 5 minutes. Tada smulkintuvu viską sutrinkite, į tirštą sriubą įpilkite kokosų pieno, išspaustas žaliųjų citrinų sultis ir dar kartą užvirę iš karto nukelkite nuo ugnies.
3. Trintą burokėlių sriubą patiekite apibarstę skrudintais avinžirniais ir smulkintais kalendrų lapeliais.