Ruduo priverčia vis dažniau grįžti į virtuvę ir gaminti sotesnius patiekalus, taip namuose salotas vis dažniau keičia labiau pilvus užpildantys patiekalai. Išbandykite šį patiekalą ir pasistenkite, kad jis bent keliais žingsniais būtų liesesnis.

Gaminimo eiga

1. Išskobkite paprikas, kepurėles nupjaukite, tačiau neišmeskite.

2. Faršą sumaišykite su druska, pipirais ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje (prieš tai išlydykite 1 v. š. ghi sviesto). Mėsa turi būti apskrudusi.

3. Keptuvėje išlydykite kelis šaukštus ghi sviesto, berkite kubeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir cukiniją. Kelias minutes pakepkite uždengę dangtį, tada – kelias minutes nuėmę dangtį.

4. Kuskusą užpilkite sultiniu ir palikite bent 10-čiai minučių, kad išbrinktų (skysčio neturi likti, jei lieka – jį nupilkite).

5. Kuskusą, mėsą ir daržoves sumaišykite iki vientisos masės. Jei reikia, dar pagardinkite druska, pipirais.

6. Paprikas įdarykite ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 30-čiai minučių.

7. Paprikas patiekti galima pačiais įvairiausiais būdais. Mes šį kartą rinkomės mėgstamą grikių garnyrą (virti grikiai, kelias minutes apvirti brokoliai, 1 a. š. sviesto, druska, pipirai).

Skanaus!

PATARIMAI:

  • rinkitės liesą mėsą – kalakutieną.
  • Įprastą garnyrą – bulves – pakeiskite grikiais ir kelias sekundes apvirtais brokoliais.
  • Įdarui panaudokite kuo daugiau daržovių.


Receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.