Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Nuskuskite saldžiąsias bulves ir burokėlius. Supjaustykite labai plonomis riekelėmis (geriausia naudoti specialią tarką).
2. Išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Traškučiai iškeps geriausiai, jei riekelės nesilies viena su kita. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir persilado prieskonių.
3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. konvekciniu režimu.
4. Kepant stebėkite daržoves ir, jei reikia, laiką ilginkite. Jei orkaitėje yra džiovinimo programa, galite naudoti ją.
5. Stintas nuplaukite ir išvalykite.
6. Į miltus įberkite šiek tiek sezamo sėklų, druskos, išmaišykite ir šiame mišinyje apvoliokite stintas.
7. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus ir taps auksinės spalvos.
8. Ištraukę dėkite ant vienkartinių rankšluosčių, kad sugertų perteklinį aliejų.