Ingredientai
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Graikiniai riešutai
1 sauja
Kiaušiniai
1 vnt.
Pienas
100 ml
Aliejaus
30 ml
Miltų
3 v. š.
Kepimo milteliai
0.5 a. š.
Cinamono
0.5 v. š.
Rudasis cukrus
4 v. š.
Plakta grietinėlė
2 v. š.
Braškės
1 vnt.
Gaminimo eiga
1. Morką smulkiai sutarkuokite, graikinius riešutus susmulkinkite. Į indą dėkite kiaušinį, tarkuotas morkas, pilkite pieną bei aliejų ir viską gerai sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, rudąjį cukrų ir išplakite.
2. Gautą masę sudėkite į kepimo indelius ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 20 min.
3. Iškeptus pyragėlius suplėšykite gabaliukais, dėkite į lėkštę, uždėkite plaktą grietinėlę, apiberkite graikiniais riešutais ir papuoškite braške, perpjauta pusiau.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG