Svogūnų laiškai skirti ne tik salotoms. Pasigaminkite pyragą, kuris tiks ir ramiems pusryčiams, ir šeimos pietums ir draugų vakarienėms.

Gaminimo eiga

1. Smulkintą triušieną supjaustykite smulkiais kubeliais ir marinuokite muskato prieskoniais, kmynais, rūkyta paprika, druska, pipirais ir malta kalendra.

2. Triušieną dėkite kepti į keptuvę su čili pipirų skonio rapsų aliejumi, susmulkinkite česnaką ir įdėkite į keptuvę, viską gerai pakepkite ir retkarčiais pamaišykite.

3. Svogūnų laiškus supjaustykite stambiomis dalimis, sluoksniuotą tešlą iškočiokite. Į kepimo formą klokite tešlą.

4. Kiaušinius išplakite, pilkite padažo su rūkyta paprika, dėkite džiovintų raudonėlių, pieną ir grietinėlę, gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

5. Ekologišką sūrį be laktozės susmulkinkite. Į kepimo formą, išklotą tešla, dėkite keptą triušieną, sūrį, pjaustytus svogūnų laiškus, plaktus kiaušinius. Skardelę uždenkite folija ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 10–15 min., nuimkite foliją ir pakepkite dar 5 min.

Receptu dalijasi Alfas Ivanauskas.