Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Šviežias bulves su lupenomis nuplauname, dedame į dubenį, užpilame šlakelį aliejaus, beriame druskos, česnako miltelių, pipirų, išmaišome. Bulvytes kepame 40-50 minučių, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepimo maiše arba uždengtas folija. Prieš kepimo pabaigą nudengiame, kad bulvytės apkeptų.
2. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintą svogūną. Į keptuvę dedame voveraites ir kartais pamaišant troškiname savo sultyse apie 20 minučių. Paskaniname druska, pipirais. Prieš baigiant troškinti galima uždėti šaukšta grietinės, bet nebūtinai.
3. Iškepusias bulvytes dedame į indą, ant viršaus sukrečiame voveraites ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus užbarstome pasmulkintų šviežių petražolių, krapų arba svogūnų laiškų.
Skanaus!