Ingredientai
Pienas
500 ml
Miltų
100 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Kiaušinio tryniai
2 vnt.
Cukraus
200 g
Romas
1 v. š.
Vanilės lazdelė
1 vnt.
Sviestas
60 g
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
* Pieną užvirinti su 50 g sviesto ir cukrumi. Sudėti iš lazdelė išskobtas vanilės sėklas. Kai užverda, nukelti nuo ugnies ir palikti kiek atvėsti.
* Kitame inde išplakti kiaušinius, sumaišyti su miltais. Po truputį maišant supilti pieno masę. Kai tešla tampa vientisa ir lygi, įpilti romo.
* Tešlą uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 24 valandoms.
* Kitą dieną prieš kepimą kanelių formą ištepkite sviestu, apibarstykite ruduoju cukrumi ir tada pilti tešlą. Nepilkite iki viršaus, palikite maždaug apie 1 cm, nes kanelės kils.
* Kaneles kepti maždaug 1 val. ir 10 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, įjungę režimą viršus-apačia.
* Šių kanelių skonis tobulas.