Ingredientai
Didelis moliūgas
600 g
Obuoliai
2 vnt.
Svogūnas
1 vnt.
Česnakas
3 skiltelės
Šviežias čiobrelis
0.5 a. š.
Muskatas
0.5 a. š.
Raudonėliai (džiovinti)
0.5 a. š.
Rudasis cukrus
1 v. š.
Sultinys
1200 ml
Porcijos: 3
Ši trinta moliūgų sriuba labai labai patiko. Obuoliai ir grietinėlė suteikia sriubai labai švelnų skonį, bei kartu su visais prieskoniais sudaro puikų visų ingrieientų derinį. Trinta moliūgų sriuba – viena gardžiausių!
Gaminimo eiga
1. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda minkštėti.
2. Dedame viską į puodą, kuriame supiltas sultinys.
3. Toje pačioje keptuvėje patroškiname moliūgą, kol jis pradės minkštėti.
4. Dedame jį į puodą su sultiniu. Suberiame visus prieskonius, cukrų, druską, ir verdame, kol moliūgas išverda.
5. Tada sudedame susmulkintą česnaką, supilame grietinėlę, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Sutriname sriubą blenderiu.