Ingredientai
Jeigu ieškote naujo skonio, išbandykite keptų kalafiorų sriubą. Tai labai greitai pagaminamas patiekalas, puikiai tiksiantis pietums ar vakariene. Beje, kalafiorų sriubos su kariu ne tik spalva fantastiška, skonis – irgi.
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
2. Kalafiorų žiedinėlius sudedame į kepimo skardą, apliejame 2 šaukštais aliejaus ir apibarstome druska. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.
3. Svogūną, morkas, salierą, bulves ir česnaką supjaustome kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, salierus, svogūnus ir česnakus. Kepiname apie 5 minutes.
4. Apkepintus kalafiorus, daržoves, bulves sudedame į puodą. Ant viršaus supilame vandenį, sudedame druską, prieskoniur ir verdame apie 20 minučių kol bulvės suminkštės.
5. Sriubą sutriname ir gardiname mėgstamomis sėklomis.
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.