Tuno salotos yra turbūt antros pagal populiarumą žuvies salotos Kūčių vakarą. Lengvos, gaivios – tokios, kokia ir turi būti to vakaro vakarienė. Tuno salotoms užpilą galima gaminti patiems arba gardinti majonezo padažu.

Gaminimo eiga

1. Avokadą, pomidorus, salotų ir špinatų lapus pjaustome norimo dydžio gabalėliais. Raudonąjį svogūną pjaustome plonais griežinėliais ir pamaigome, kad išsiskirtų sultys. Visus ingredientus sluoksniais dedame į salotinę, ten pat keliauja ir nusunktas tunas.

2. Į atskirą dubenėlį dedame garstyčių, pilame alyvuogių aliejaus ir truputį šviežių citrinos sulčių, jeigu reikia pagardiname druska, pipirais, išmaišome ir pilame ant tuno salotų. Vietoje garstyčių užpilo galima naudoti baltąjį majonezinį padažą.

Patarimas:
Kaip užpilą galima naudoti ir baltąjį majonezinį padažą.

Skanaus!