Ingredientai
Midijos
500 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Aliejaus
1 v. š.
Baltas vynas arba vanduo
100 ml
Sviestas
2 v. š.
Petražolės
2 v. š.
Porcijos: 2
Norintiems recepto su jūrų gėrybėmis, rekomenduojame midijas su pomidorais. Gana nesunkiai paruošiamas patiekalas stebina savo skoniu ir aromatais. Papuoškite midijas su pomidorais krapų šakelėmis.
Gaminimo eiga
1. Midijas gerai nuplaukite.
2. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 2 min., kol suminkštės. Supilkite baltąjį vyną ir pagarinkite apie 2 min.
3. Sudėkite nuplautas midijas ir konservuotus pomidorus. Patroškinkite 3–4 min.
4. Sudėkite IKI sviestą, pagardinkite druska, pipirais, aitriųjų paprikų dribsniais, smulkintomis IKI petražolėmis ir gerai išmaišykite.
5. Papuoškite midijas su pomidorais krapų šakelėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG