Ingredientai
Raudonos aitriosios paprikos
0.5 vnt.
Citrinos sulčių
0.5 vnt.
Greipfruto sulčių
0.5 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Krevečių
1 sauja
Ridikėliai
1 sauja
Mėlynojo svogūno
0.5 vnt.
Alyvuogių aliejus
1 v. š.
Petražolės
1 saujelė
Porcijos: 2
Krevečių sevičė – patiekalas, kurio nereikia nei virti, nei kepti. Pamarinavę kelias minutes netrukus krevetes galėsite ir valgyti. Krevečių sevičė – labai gardu!
Gaminimo eiga
1. Aitriąją papriką susmulkinkite. Į trintuvą sudėkite aitriąją papriką, išspauskite citrinos ir greipfruto sultis, įdėkite česnako skiltelę, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai sutrinkite.
2. Krevetes pjaukite pusiau, užpilkite gautu marinatu, išmaišykite ir marinuokite apie 7 min.
3. Ridikėlius perpjaukite pusiau, svogūną supjaustykite stambiais kubeliais.
4. Į lėkštę sudėkite pjaustytus ridikėlius ir svogūną.
5. Sudėliokite marinuotas krevetes ir užpilkite marinatu.
6. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir papuoškite petražolių lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG