Ingredientai
Vištienos šlaunelių mėsa
250 g
Žuvų padažas
1 v. š.
Sezamų sėklų aliejaus
1 v. š.
Maltos paprikos
0.5 a. š.
Maltas imbieras
0.5 a. š.
Cinamono
0.3 a. š.
Aitriųjų paprikų dribsnių
0.5 a. š.
Česnakų granulių
0.5 a. š.
Terijakio padažas
2 v. š.
Kapotų svogūno laiškų
1 saujelė
Raudonos aitriosios paprikos
0.3 vnt.
Porcijos: 1
Pietums ar vakarienei – vištienos iešmeliai. Prie jų galima patiekti šviežių ar keptų daržovių salotas. Gamindami vištienos iešmelius be marinavimo užtruksite apie 15 minučių.
Gaminimo eiga
* Vištieną supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su prieskoniais, žuvų padažu bei sezamų sėklų aliejumi. Pamarinuokite apie 30 min.
* Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant medinių iešmelių ir kepkite karšto oro gruzdintuvėje 180 °C temp. apie 15 min.
* Iškeptus iešmelius patepkite terijakio padažu ir papuoškite stambiai pjaustytais svogūnų laiškais bei smulkinta aitriąja paprika.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG