Kalafioro kepsnys – ne tik žaliavalgiams. Šio patiekalo verta paragauti kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo valgiaraštį. Nuostabiai skanus kalafioro kepsnys patiks ir svečiams.

Gaminimo eiga

* Kalafiorą supjaustykite maždaug 3 centimetrų storio riekėmis, išpjaukite kietą koto dalį. Kitas koto vietas peiliu negiliai įpjaukite iš abiejų pusių – sukurkite tarsi vaflinį paviršių.

* Kalafioro riekę dėkite į keptuvę su aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Išjunkite kaitrą, kepsnį perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

* Į tą pačią dar karštą keptuvę berkite rūkytos paprikos, česnako prieskonių, druską, išmaišykite.

* Kalafioro kepsnį aptepkite gautu prieskonių mišiniu. Ant viršaus uždėkite kelis šaukštus pomidorų pastos, išlyginkite ir galiausiai užbarstykite tarkuoto mocarelos sūrio.

* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

* Iškepusį kalafioro kepsnį apibarstykite smulkiai pjaustytu laiškiniu česnaku.