Numatoma, kad į 2025 m. startuosiančią studijų programą kol kas bus priimama tik viena studentų grupė – apie 30 nepriekaištingos reputacijos Lietuvos piliečių. Pabrėžiama, kad atranka bus itin griežta, tad į programą visi norintieji tikrai nepateks.

„Mes suprantame, kad dirbant šiose struktūrose vien tik fizinio egzamino arba normatyvų išlaikymo nepakaks, nes tai turi būti piliečiai nepriekaištingos reputacijos, žinoma, tik Lietuvos Respublikos piliečiai. Yra numatyta ir sveikatos patikra. (...) Ir kadangi tai programa yra skirta nacionaliniam saugumui, tai, žinoma, šitie žmonės, kurie eis studijuoti, jie turi atitikti visus reikalavimus darbui su slapta informacija“, – LRT radijo laidoje kalbėjo S. Matulienė.

Kol kas programoje planuojama ruošti trijų sričių specialistus: duomenų analitikus, ikiteisminių tyrimų bei žvalgybos specialistus, kuriuos mokys savo sričių profesionalai. Anot Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Lino Pernavo, „Nacionalinio saugumo“ studijų programą baigę specialistai, papildę saugumo institucijų darbuotojų gretas, padės didinti tarnybų efektyvumą.

„Norint dirbti efektyviai, nuolat egzistuoja jaunų ir perspektyvių specialistų poreikis, o turėti jaunų, veržlių, perspektyvių specialistų organizacijai reiškia augimą, reiškia naujų minčių įsiliejimą, todėl kartu su partneriais, su kitomis teisėsaugos institucijomis norime prisidėti prie tokių specialistų ugdymo Lietuvoje“, – kalbėjo jis.

Dėl kartu ketinamos vykdyti studijų programos pirmadienio rytą MRU su STT, Valstybės saugumo departamentu (VSD), Antruoju operatyvinių tarnybų departamentu prie Krašto apsaugos ministerijos (AOTD), Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (FNTT), Lietuvos kalėjimų tarnyba (LKT), Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) ir Vadovybės apsaugos tarnyba (VAT) pasirašys bendradarbiavimo sutartį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją