Socialiniame tinkle „TikTok“ tarsi virusas plinta gudrybė, kuri, kaip teigia tėvai, dėl sunkiai paaiškinamų priežasčių jų vaikams padeda nepertraukiamai išmiegoti visą naktį, nenubudinėti ir tiesiog miegoti geriau.

Taigi, pasiruoškite į savo pirkinių sąrašą, kai kitą kartą eisite į parduotuvę, pridėti laimą. Veikia ar neveikia – kaip rodo visuotinis pamišimas ir emocingi tėvų pasakojimai, išbandyti verta. Žalos tai veikiausiai nesukels, nebent namuose būtų alergiškų laimams. Na, o gudrybę ėmė aprašinėti net tokie didieji britų leidiniai, kaip „The Mirror“ – štai, kiek dėmesio ji sulaukė.

Miegas

„Tai sumautai veikia, sumautai veikia“, – beveik ašaromis apsipylusi į kamerą kalbėjo moteris, socialiniame tinkle pasivadinusi Adriii Suarez. Ji pasakojo jau planavusi migdyti kūdikį, kai pamatė šią gudrybę internete. Na, o jos aštuonių mėnesių kūdikis, kaip viename vaizdo įrašų dalinosi moteris, vis dar neišmiega visą naktį. Taigi, ši nusprendė, kad prarasti nėra ko – tai ne pirmasis socialinių tinklų triukas, kurį ji bando, tiesa, kiti jos atveju nepasiteisino. „Mano mažasis išmiegojo visą naktį“, – vėliau džiaugėsi ji. Triuką moteris pakartojo keletą kartų ir toliau džiaugėsi pavykusiu eksperimentu.

Komentaruose, o taip pat ir kituose vaizdo įrašuose galima rasti analogiškai sėkmingų atsiliepimų, bet taip pat – ir skepticizmo bei įspūdžių tų tėvų, kuriems būdas nepasiteisino. Kai kas teigė, jog nepastebėjo net menkiausio pokyčio.

Ir vis dėlto, reikia pripažinti, kad triukui pagrįsti nepavyko rasti jokios mokslinės informacijos. Juo labiau, kad „stebuklingą“ gudrybę į pasaulį paleidusi moteris remiasi energijų valymu ir geresne, ramesne aplinkos energija, o ne kokiais nors moksliniais šaltiniais ir būdais. Ir jei ne jo populiarumas bei viso pasaulio tėvų dėmesys bei asmeniniai pasidalinimai, į jį, ko gero, dėmesio beveik niekas nebūtų atkreipęs.

Taigi, tikriausiai jums smalsu, ką daryti su visais nusipirktais laimais. Visai paprasta. Perpjaukite juos perpus, sudėkite į indą ir pastatykite vaiko kambaryje arba netoli lovelės. Tiesą pasakius, tai viskas, jokių burtų, užkalbėjimų ir nieko daugiau.

Todėl nieko keisto, kad kai kurie komentarai dvelkė skepticizmu ir juokais, jog tai padėtų nebent šalia dar padėjus tekilos ir druskos bei visa tai nusinešus į tėvų kambarį.

Na, o kokios gudrybės vaikų miegui labiausiai pasiteisino jums?