Praėjusių metų pabaigoje 20-metė turinio kūrėja Mia Griggs filmavosi mūvėdama tampres ir demonstruodama tarpą tarp šlaunų, praneša Dailymail.

Keli sekėjai, susižavėję šiuo influencerės turiniu komentaruose ją vadino „gražia mergina“.

Vis dėlto kiti socialinio tinklo vartotojai tikino, kad tampres gali dėvėti kiekvienas – nepriklausomai nuo kūno sudėjimo.

„Taip, taip. Tu tai turi. Sveikinu“, – šmaikštavo komentatorius.

„Maniau, kad tampres reikia dėvėti visada, kai norisi jaustis patogiai ir niekas kitas netinka“, – rašė kitas komentatorius.

Kitas vartotojas rašė: „Ko reikia norint dėvėti tampres? 1. Turėti kojas; 2. Dėvėti tampres.“

Savo ruožtu kita garsi nuomonės formuotoja Mik Zazon, kuri daugiausia dėmesio skiria patogiai madai, taip pat kalba apie valgymo sutrikimus, sukūrė vaizdo įrašą, kuriame pasmerkė kūno gėdinimo ir „legging legs“ tendenciją. Vaizdo įrašu ji pasidalijo su beveik 2 mln. savo sekėjų.

Sveikatingumo ir fitneso trenerė aiškino: „Žmonės tarpą tarp šlaunų turi tik dėl savo genetikos, kaulų ir klubų struktūros. Dabar, išplitus šiai tendencijai, yra nemažai jaunų merginų, kurios mano, kad gimė netinkamai sudėtos“, – tęsė sveikatingumo entuziastė.

„Šios tendencijos turi liautis“, – emocingai kalbėjo Mik.

Socialinė žiniasklaida, anot nuomonės formuotojos, kartais gali būti itin kenksminga ir toksiška.

„Merginos galvoja, kad negali dėvėti drabužių, kurie yra patogūs, nes neturi tarpo tarp šlaunų. Vis tik mūsų gyvenimo tikslas nėra tilpti į visus drabužius ir atitikti bet kokius dabar galiojančius grožio standartus, nes jie keičiasi kas porą savaičių, jeigu ne kas savaitę“, – sekėjams sakė Mik.

Tiesa, ši nuomonės formuotoja nėra vienintelė turinio kūrėja, kuri pasmerkė jau kurį laiką socialiniuose tinkluose plitusią tendenciją.

Kaip rašo abcnews, panašią nuomonę išsakė ir kita tiktokerė.

„Tarpas tarp šlaunų buvo populiarus dar 2014-tais“, – kalbėjo turinio kūrėja Notsophiesilva vaizdo įraše, kuris šiuo metu peržiūrėtas jau daugiau nei 1 mln. kartų.

Ji tęsė: „Negrįžkime į tuos laikus. Jei norite dėvėti tampres, tiesiog jas dėvėkite. Jūsų kojos atrodo puikiai, nesvarbu, kokios jos būtų. Tamprės yra tamprės, o kojos yra kojos, mums nereikia turėti „tamprėms pritaikytų kojų.“

2023 m. žurnale „International Journal of Environmental Research and Public Health“ paskelbtame tyrime, kuriuo dalijamasi Nacionalinės medicinos bibliotekos interneto svetainėje, nustatyta, kad pernelyg dažnas naudojimasis socialine žiniasklaida „gali būti nepasitenkinimo kūnu ir su tuo susijusių valgymo sutrikimų rizikos veiksnys“.

Kitas tame pačiame žurnale skelbtas tyrimas parodė, kad „plačiai paplitęs paauglių ir jaunų suaugusiųjų naudojimasis socialine žiniasklaida gali padidinti jų nepasitenkinimą kūnu, taip pat jų siekį lieknėti, todėl vartotojai gali tapti labiau pažeidžiami ir turėti valgymo sutrikimų“.

Savo ruožtu marieclaire.com rašo, kad šiuo metu „TikTok“ kūrėjų sustabdyta „legging legs“ tendencija – viena pavojingiausių nuo 2000-ųjų pradžios.

„Tokios ir panašios tendencijos daro didžiulę įtaką besiformuojančioms visuomenės normoms. Jaunoms moterims ir merginoms jos sukelia nerealius, net pavojingus lūkesčius, taip pat nurodo ir kitiems, kaip neva turėtų atrodyti moterų kūnai“, – sako knygos „The Curious Life“ autorė Jana Firestone.

Dažnai moterys, formuodamos savo požiūrį į kūną, remiasi įžymybių, įtakingų žmonių pavyzdžiu, tikino ji.

Puikus to pavyzdys, anot marieclaire.com, yra vis mažėjantis plius dydžio modelių, vaikštančių mados savaitės podiumais, skaičius: žurnalas „Glamour“ anksčiau pranešė, kad 2023 m. madų šou jų buvo gerokai mažiau nei 2022 m.