Ingredientai
Gaminimo eiga
Nurodytas kiekis agurkėlių tilps į 1 l stiklainį.
Agurkėlius nuplaukite ir pamerkite porai valandų į šaltą vandenį. Dar kartą nuplaukite ir vėl pamerkite. Taip kas dvi valandas keičiant vandenį mirkykite 3 kartus.
Pasiruoškite stiklainius: išplaukite gerai su soda, iškaitinkite orkaitėje.
Į paruoštus stiklainius sudėkite agurkėlius ir žalius prieskonius su lapais.
Išvirkite marinatą: į nurodytą kiekį vandens suberkite pipirus, kai užvirs, suberkite druską ir supilkite actą. Kai marinatas vos vos praauš, supilkite jį į stiklainį ant agurkėlių, pridenkite sterilizuotu dangteliu ir kaitinkite: dėkite į puodą su beveik verdančiu vandeniu ir, kai jis užvirs, kaitinkite dar 10 min.
Baigus kaitinti, stiklainį išimkite, sandariai uždarykite ir apverskite dugnu aukštyn, kol atvės.