Debesėlio lengvumo desertas.

Gaminimo eiga

Pasigaminkite kremą. Vanilės ankštį perskelkite išilgai, išimkite sėkleles. Įdėkite ankštį ir sėkleles į pieną, užvirinkite. Paskui nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.

Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su 50 gramų cukraus pudros, kol gausite šviesią, vientisą masę. Sumaišykite ją su miltais ir krakmolu. Išimkite iš pieno vanilės ankštį, pieną supilkite į kiaušinių masę. Supilkite kremą į puodą, maišykite, kol užvirs, toliau maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, kokoso drožles, supilkite likerį. Supilkite kremą į dubenį ir uždenkite, tegu atvėsta.

Išplakite baltymus su cukrumi iki purios masės. Tebeplakdami supilkite sirupą.

Įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių.

Iš baltymų masės kepimo popieriumi išklotoje skardoje suformuokite 3 – 4 centimetrų skersmens paplotėlius. Kepkite orkaitėje 1 – 1,5 valandos.

Sudėkite orinius pyragėlius į sviestu išteptas ir cukraus pudra pabarstytas formas, apipilkite kremu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 – 15 min.